Home
Despre mine
Cursuri
Workshopuri
Lectii Gratuite
Consiliere si Terapii
Testimoniale
Contact
Blog

Ce este Consilierul ?
Va prezint citeva probleme comune multora dintre noi care se pot rezolva cu ajutorul unui Consilier pentru Dezvoltare Personala :
1. Sunt foarte deprimat (a).
2. Sunt o persoana cam timida si as vrea sa ma exterioriza mai mult ,sa imi pot exprima starile,trairile ,sentimentele..etc..
3. Eu si sotia ( ul ) ne certam cam mult in ultimul timp si nu stiu cum sa procedez pentru a pune capat acestor certuri .
4. Ma pierd cu firea foarte usor si des cu copiii mei .
5. Din cauza stresului ,fumez si maninc prea mult.
6. Vreau sa imi gasesc un job care sa mi se potriveasca.
7. Nu ma pot regasi dupa o despartire ,divort.
8. Nu pot trece peste decesul unui membru al familiei mele ( apropiat ).
9. Vreau sa imi gasesc partenerul (a ) de viata .
Acestea sunt doar citeva dintre problemele destul de des intilnite in viata de zi cu zi a noastra. Consilierii pentru Dezvoltare Personala sunt acele persoane formati profesional si acreditati pentru a acorda consiliere si a face psihoterapie. Exista o suprapunere destul de mare intre consiliere si psihoterapie. Atit consilierea cit si psihoterapia sunt procese care folosesc aceleasi metode teoretice si care accentueaza nevoia de a valoriza clientul ca persoana,pentru a le spori capacitatea de autoajutorare si responsabilitate pentru propia persoana. Consilierea se poate destinge de psihoterapie prin faptul ca psihoterapia are de-a face mai mult cu tulburari psihice decit consilierea ,psihoterapia este mai lunga, mai profunda ,asociata cu cadrul medical si centrata pe deficiente ,de vreme ce consilierea este centrata pe comportament normal, probleme cotidiene si procesul de invatare pentru a preveni repetarea problemelor prezente si sporirea potentialui mental. Deci clientul va fi cel care va alege solutia cea mai potrivita pentru a rezolva situatia lui actuala ,evident cu sprijinul consilierului.

Modelul de Consiliere preferat de mine este urmatorul:

RELATIONARE ....adica se incepe stabilirea unei relatii de colaborare intru noi. INTELEGEREA ....clarificarea si extinderea situatiei – problema atit din partea consilierului cit si a clientului. SCHIMBAREA .... asistarea clientului in schimbare astfel incit situatia – problema sa fie abordata mai eficient decit in trecut si rezolvata definitiv !

Consiliere Individuala – sedinte individuale in care prin folosirea tehnicilor specifice consilierii ajutam clientul sa isi rezolve situatia problema. Sedinta dureaza 60minute;

Consiliere maritala – sedinte de cuplu in care se identifica problema, prin tehnici specifice consilierii dupa care se lucreaza impreuna cu specialistul la solutionarea problemei. Sedinta dureaza 60min;

Consiliere adolescenti - sedinte individuale identificarea si rezolvarea problemei prin tehnici specifice consilierii, sprijinirea adolescentului in descoperirea vietii conform conceptiei si valorilor lui;Sedinta dureaza 60 de minute .

Consiliere in Nutritie si Sport - sedinte individuale in care prin technici specifice consilerii identificam probleme care au dus la cresterea sau scaderea in greutate ,la problemele de sanatate care au aparut ca urmare a sedentrismului si a unei alimentatii dezechilibrate. Sedinta dureaza 60 de minute.

Consiliere in Orientarea Profesionala – descoperirea vocatiei si a talentului tau unic . sedinta individuala - durata 60 min;


UPDATE

Acest program este o premiera in Romania si imbina technici de spiritualitate cu programe de nutritie si exercitii fizice. Asa cum spune si numele programului urmind acest program iti vei face un Update general,fizic si mental reusind sa privesti viata ta dintr-o perspectiva cu totul diferita de trecut. Datorita diferitelor probleme ce apar in viata noastra sunt perioade cind pur si simplu sunt nu mai intelegem ce se intimpla cu noi si cu viata noastra. Acest program de recuperare fizico-emotionala a aparut tocmai din nevoia de a ne putea upgrada la noile cerinte ale vietii si ale noastre in legatura cu noi si cu viata noastra.
Programul cuprinde mai multe etape ,are o durata standard de 7 zile ,dar se poate prelungi la cerere. Cele mai profunde 7 zile din viata ta vor cuprinde :
a. technici de meditatie
b. sedinte de consiliere pe diferite probleme
c. tratamente cu bioenergie ( daca situatia o cere )
d. exercitii fizice
e. masaj de relaxare si terapeutic,reflexoterapie
f. notiuni de nutritie si alimentatie

Vei invata cum sa elimini defintiv obiceiurile si deprinderile nesanatoase din viata ta . Un UPDATE general !


Lectii gratuite
Ultramind Relaxarea
Ultramind Intuitia
Ultramind Afirmatiile

Abonare Newsletter


Copyright © PositiveLife.ro - All Rights Reserved